Kontakt Os

Tlf: 77 34 58 00info@holidayhome4you.dk
 Telefontid: Mandag til Fredag: 8:30 - 16:30
          Email: Besvares alle ugens dage
ofte stillede spørgsmål

S?g via husnummer:

Sommerhusudlejning

I Danmark har det for os alle, været normalt at tage i sommerhus eller på sommerferie en gang om året. Sådan er mange af os opvokset og sådan vil vores børn med stor sandsynlighed også tænke tilbage på deres barndom.

Verdenen er dog blevet mindre og bliver det stadig og derfor lejer flere og flere fra sjælland ikke længere et sommerhus i Nordsjælland, men tager derimod turen hele vejen over til den jyske vestkyst, ligesom at vestjyderne tager turen den anden vej til f.eks. Gilleleje i Nordsjælland.

Tilbage til 1700 tallet og frem til midt i 1800 tallet, var det hovedsageligt de adelige og det bedre borgerskab, som havde en anden adresse i sommerperioderne.

Mange af de store villaer i det nordlige København er faktisk bygget som ”ferieboliger”. i anden halvdel af 1800 tallet ”opdagede” kunstmalere m.m. de smukke danske strande i f.eks. Hornbæk og Skagen.

Tilbage i 1891 sagde P.S. Krøyer følgende: Hornbæk er et smukt sted, men om sommeren er her desværre ikke til at være for badegæster og sådan er det stadig.

Hornbæk har dog udviklet sig meget siden og i dag har byen vænnet sig til de mange sommerhus gæster, som hvert år besøger området.

I slutningen af 1800 tallet begyndte alm. borgere også at få tid og råd til at tage på sommerferie og få eget sommerhus eller kolonihavehus.

Borgerne í datidens Danmark, byggede dog ikke bare sommerhuse tilfældige steder, man planlagde det nøje sådan at sommerhuset lå tæt på forretningsforbindelser og venner.

Man satte dengang i ære i at bruge sin ferie, på at pleje venner og forretningsforbindelser, nogen gange mere end sin egen familie.

Badehoteller blev også en også en eftertragtet ferieform i slutningen af 1800 tallet og frem til slutningen af 2. verdenskrig.

Man ser dog enkle steder endnu disse badehoteller i drift eller som museer.

i 1938 kom ferieloven og her fik alle danskere ret til at holde 2 ugers ferie hvert år, på samme tid var jernbanenettet i Danmark tæt på sit højeste og det gav alle danskere mulighed for at rejse land og rige rundt når de skulle på ferie.

I 1940 var antallet af kolonihaver op på 100.000 og antallet af sommerhuse var i 1950 oppe på 50.000, danskerne har altid gerne ville kunne holde en lille ferie fra hverdagens stress og jag.

I dag har vi mere end 200.000 sommerhuse her i Danmark og mange udlejes f.eks. gennem HolidayHome4You.dk men mange private udlejer også selv deres sommerhuse.

loading